Aanstaand concert

In februari vinden een maandagavond en een zondagmiddag concert plaats in de Lambertuskerk te Vessem in de serie ”Concert in de Kerk”.

Donderdag 7  februari 20 u Utrecht String Quartet

bestaande uit:

Eeva Koskinen, viool, Katherine Routley, viool, Mikhail Zemtsof, altviool en Sebastian Koloski, cello.

Het Utrecht String Quartet speelt al jaren in de Nederlandse eredivisie van het strijkkwartet.

“Warm en ruimhartig”, zo omschrijft kwaliteitskrant ‘The Guardian’ de klank van het Utrecht String Quartet. In de St. Lambertuskerk te Vessem speelt dit internationaal gelauwerde ensemble topwerken van Beethoven en Piazzzolla.

In de internationale pers gooide het Utrecht String Quartet al hoge ogen met hun bejubelde cd-reeks. Kwaliteitskrant The New York Times bestempelde hun interpretaties als “vitaal, direct en karaktervol.” Voortdurend is het vierkoppige ensemble op zoek naar onbekende en zoekgeraakte meesterwerken. In de St. Lambertuskerk koppelen ze Beethovens beroemde kwartet aan een bewerking van de Vier Jaargetijden van Astor Piazzolla. Beluister het magistrale Utrecht String Quartet in de drie van de mooiste romantische strijkkwartetten.

 

Zondag 24 februari 15 u Deurnes Mannenkoor

Dirigent: Jan Berkers

Een koor van hoogstaand amateurniveau dat menig hart sneller laat kloppen. Niet vanwege hun sexy looks, maar vanwege de klanken die zij ten gehore brengen en de performance die zij neerzetten.

Een frisse koorklank, een prachtig repertoire, een beleving waar je ‘u’ tegen zegt en een reputatie waar je nog van opkijkt. Ja, dat u te maken heeft met vakmannen eerste klas is duidelijk… Vanaf de eerste noot.

In de afgelopen decennia waren zij te gast in bijna alle landen van West-Europa en zongen ze meerstemmig a capella in verschillende talen. In de vorm van klassieke zang, modern klassiek en populaire composities van hedendaagse componisten. De taal van muziek is universeel. Zang opent vele harten en overwint alle taalbarrières. EnHet Deurnes Mannenkoor is het levende bewijs.

We hopen van harte u hierbij te ontmoeten!

Bijdrage voor de concertkosten na afloop