Aanstaand concert

In april vinden 2 concerten plaats in de Lambertuskerk te Vessem in de serie ”Concert in de Kerk”.

Donderdag 4 april 20 u Hanna Shybayeva, piano & Willem Stam, cello

werken van o.a. Tchaikovsky, Debussy en Piazzolla

De Wit-Russische/Nederlandse pianiste Hanna Shybayeva en de Canadees/Nederlandse cellist Willem Stam treden al sinds hun eerste ontmoeting in Den Haag in 2007 samen op. Ze hebben samengewerkt bij vele verschillende ensembles met uiteenlopende combinaties, van duo tot bezettingen voor groot ensemble.

Hanna Shybayeva is geboren in Minsk en kwam in 1999 naar Nederland, waar zij in 2005 aan het Koninklijk Conservatorium in den Haag met de hoogste onderscheiding haar mastergraad haalde. Zij won prijzen op vele internationale concoursen en trad op in Rusland, de Verenigde Staten en in vele landen in Europa. In Nederland speelde zij onder meer in het Concertgebouw en bij het Prinsengrachtconcert. Zij is ‘core member’ van het ‘New European Ensemble’.

Willem Stam is geboren in Calgary, waar hij ook zijn cello opleiding begon. In 2006 kwam hij naar Nederland, waar hij in 2012 zijn mastergraad haalde bij professor Dmitry Ferschtman. Inmiddels geeft hij masterclasses in Europa, Canada en Zuid-Amerika en eveneens op Internet. Hij is één van de oprichters van het innovatieve ‘New European Ensemble’. Van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds heeft hij een Stefano Scarampella cello uit 1918 ter beschikking.

en

Zondag 14 april 15 u Zanggroep Con Brio – Con Brio met Passie

Passie wordt enerzijds uitgelegd als ‘het lijden van Jezus’, een thema dat in deze periode van het jaar door veel orkesten en koren ten uitvoer wordt gebracht. Anderzijds is passie, volgens Van Dale, een synoniem voor hartstocht, drift, hartstochtelijke liefhebberij. Begrippen die tevens een vertaling zijn van ‘con brio’; met vuur, energiek of levendig.

In deze zondag matinee door Zanggroep Con Brio worden beide thema’s gecombineerd tot één verrassend geheel. Van songs uit de 70er jaren musical Jesus Christ Superstar tot aan K3 en van Phil Collins tot Frank Boeijen; de diverse, voornamelijk Engelstalige, liederen worden op enthousiaste wijze door Con Brio ten uitvoer gebracht.

Het repertoire dat deze middag wordt gezongen is een kleine doorsnee van de bijna 50-jarige geschiedenis van Con Brio. Voor deze gelegenheid werden songs uit diverse concerten en musicals uit de afgelopen jaren opgefrist. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe liederen ingestudeerd.

Het concert is tevens het laatste optreden onder leiding van dirigente Marie-José Mijs. Ruim 25 jaar stond Marie-José met veel enthousiasme voor het koor en zij wist de koorleden steeds weer te motiveren. Onder haar leiding kwamen mooie projecten tot stand.

 

We hopen van harte u bij deze concerten te ontmoeten!

Bijdrage voor de concertkosten na afloop

Plaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Zorg dat u op tijd komt voor een goede zitplaats.