concertagenda

P R O G R A M M A  2 0 2 1

IN VERBAND MET DE AANGESCHERPTE MAATRELEN EN VERLENGDE LOCKDOWNPERIODE (TOT TENMINSTE 9 FEBRUARI) VERVALLEN DE CONCERTEN VAN LAURENS DE MAN (10 JANUARI) EN HET STRIJPS KAMERKOOR (4 FEBRUARI)

 

DONDERDAG 4 MAART 

Ellen Valkenburg (sopraan), Maurice Lammerts van Bueren (piano)

Met pianist Maurice Lammerts van Bueren vormt Ellen Valkenburg een duo. Samen verzorgden zij recitals in o.a. Slot Zeist en voor de Vrienden van het Lied. Op 22 januari 2021 komt de cd ‘Les Apaches’ van sopraan Ellen Valkenburg en pianist Maurice Lammerts van Bueren uit bij het label Zefir Records.

 

 

DONDERDAG 1 APRIL  20:00 UUR

Willem Stam (cello) & Jacob Kellerman (gitaar)

 

 

DONDERDAG 6 MEI 20:00 UUR

Duo Ebano (piano, klarinet)

Marco Danesi en Paolo Gorini, in 2020 uitgeroepen tot Dutch Classical talent, ontmoetten elkaar op het Conservatorium Giuseppe Verdi in Milaan. Inmiddels wonen beiden al enige tijd in Amsterdam. Het duo maakt gebruik van slagwerktechnieken, elektronische apparaten, spectaculaire instrumentale technieken, een kazoo en ander exotisch instrumentarium. Ze inspireren de luisteraar met hun onconventionele optreden.

Claude Debussy – Première rhapsodie (Duo Ebano) – YouTube

 

 

DONDERDAG 3 JUNI 20:00 UUR

Sandor kwartet

Het Tamas Sandor Strijkkwartet bestaat uit Tamas Sandor (viool), Amily Davis (viool), Yukiko Ogura (altviool) en Richard Birchall (cello).

 

 

DONDERDAG 7 OKTOBER 20:00 UUR 

Laurens de Man

Laurens de Man is een veelzijdige organist én pianist die zich in 2020 ‘Young ECHO-organist of the year 2020’ mocht noemen. Naast deze prijs, sleepte hij ook prijzen in de wacht als pianotalent, waaronder de eerste prijs van het Prinses Christina Concours (2009). Daarnaast treedt hij ook veelvuldig op met het Chimaera Trio.

In de St. Lambertuskerk laat de Man dit jaar twee kanten van zichzelf zien met een concert waarin zowel het orgel als de piano een rol speelt.