concertagenda

P R O G R A M M A  2 0 2 1

 

OP 1 JULI ZIJN WE WEER GESTART MET ONZE CONCERTREEKS ‘CONCERT IN DE KERK’

 VOORLOPIG HEBBEN WE PER CONCERT VIJFTIG PLAATSEN BESCHIKBAAR

(GRAAG EVEN VAN TEVOREN AANMELDEN)

 


DONDERDAG 5 AUGUSTUS 20:00 UUR

Duo Ebano (piano, klarinet)

Marco Danesi en Paolo Gorini, in 2020 uitgeroepen tot Dutch Classical talent, ontmoetten elkaar op het Conservatorium Giuseppe Verdi in Milaan. Inmiddels wonen beiden al enige tijd in Amsterdam. Het duo maakt gebruik van slagwerktechnieken, elektronische apparaten, spectaculaire instrumentale technieken, een kazoo en ander exotisch instrumentarium. Ze inspireren de luisteraar met hun onconventionele optreden.

Claude Debussy – Première rhapsodie (Duo Ebano) – YouTube

 


DONDERDAG 2 SEPTEMBER 20:00 UUR 

Willem Stam (cello) & Jacob Kellerman (gitaar)

 

 

DONDERDAG 7 OKTOBER 20:00 UUR 

Laurens de Man

Laurens de Man is een veelzijdige organist én pianist die zich in 2020 ‘Young ECHO-organist of the year 2020’ mocht noemen. Naast deze prijs, sleepte hij ook prijzen in de wacht als pianotalent, waaronder de eerste prijs van het Prinses Christina Concours (2009). Daarnaast treedt hij ook veelvuldig op met het Chimaera Trio.

In de St. Lambertuskerk laat de Man dit jaar twee kanten van zichzelf zien met een concert waarin zowel het orgel als de piano een rol speelt.

 

 

DONDERDAG 4 NOVEMBER 20:00 UUR

Strijps Kamerkoor

‘LIEF EN LEED’

Lief en leed, ze horen beide bij het leven en niemand heeft recht op louter voorspoed. In a capella koorwerken van onder anderen Palestrina, Elgar, Nystedt en Vaughan Williams zingt het Strijps Kamerkoor onder leiding van Wilko Brouwers over het leven in goede en in slechte tijden.