concerten 2022

 

C O N C E R T A G E N D A   

 

DONDERDAG 2 JUNI 20:00 UUR 

Enno Voorhorst & Mikhail Zemtsov

In 2020 speelde Enno Voorhorst (gitaar) een soloconcert in de Lambertuskerk met stukken van Heitor Villa-Lobos, Roland Dyens en Agustín Pío Barrios. Dit jaar keert hij terug met Mikhail Zemtsov (altviool).

De combinatie van altviool en gitaar komt niet vaak voor, maar gaat prachtig samen! De lage klank van de altviool past goed in het klankgebied van de gitaar waardoor beide instrumenten volledig tot hun recht komen.

Zemtsov en Voorhorst troffen elkaar zes jaar geleden en speelden sindsdien vele concerten in binnen- en buitenland. Het programma van juni wordt gedomineerd door Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek maar bevat ook hedendaags werk.

 

DONDERDAG 7 JULI 20:00 UUR

Duo Misia

De Belgische violiste Jiska Lambrecht en de Nederlandse celliste Iedje van Wees ontmoetten elkaar aan de Hochschule für Musik und Tanz in Köln in 2018, waarna in 2019 ‘Duo Misia’ ontstond. De twee volgden samen kamermuzieklessen bij onder andere Barnabás Kelemen, Johannes Moser en Ilya Gringolts.

Beide musici zijn actief op internationaal niveau. Jiska zette haar studie en carrière voort in Zürich en Iedje verdiepte zich verder in orkestspel. Als plaatsvervangend aanvoerder speelt zij bij de Niederrheinische Sinfoniker (Theater Krefeld & Mönchengladbach).

Het programma in juli zal een mooie reis zijn van west naar oost, beginnend in Frankrijk met Maurice Ravel en eindigend in Rusland met duo’s van Rheingold Glière.

 

DONDERDAG 4 AUGUSTUS 20:00 UUR

Aart Bergwerf

Alweer twee jaar geleden speelde Aart Bergwerf ‘Toccata’s en Tango’s’ op het Loret-orgel in de Lambertuskerk. Met Wishful Singing treedt hij in 2021 en 2022 op diverse podia en in kerken op met een bewerking voor orgel en vrouwenstemmen van Simeon Ten Holt’s Canto Ostinato. Het programma dat hij in Vessem gaat spelen, maken we later bekend.

 

DONDERDAG 1 SEPTEMBER 20:00 UUR

Sarah Kapustin en Roeland Jagers

Deze twee instrumentalisten bieden een rijke variatie aan klank en zijn graag geziene gasten in de Lambertuskerk. Al sinds 2008 spelen zij in diverse bezettingen samen. Aanvankelijk gedurende acht intensieve jaren als resp. primarius en altviolist van het Rubens Quartet en vanaf 2016 als (onder meer) kernleden van het toen opgerichte Rubens Consort. Samenspelen is voor hen een tweede natuur geworden, en daarmee zijn ze het niveau van een gelegenheidsduo ruimschoots ontstegen.

 

DONDERDAG 6 OKTOBER

Jappe Dendievel en Aude Van De Keere

Met muziek van de Russische grootmeesters Rachmaninov en Tchaikovsky brengen Jappe Dendievel en Aude Van De Keere een programma dat buiten het originele repertoire voor fagot gaat.

Sergei Rachmaninov schreef zijn sonate opus 19 oorspronkelijk voor cello, Dendievel en Vanderkeere brengen dit stuk in een bewerking voor fagot en piano. Daarnaast brengen zij “Lensky’s Aria” uit de opera “Eugene Onegin” van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski en de “Étude-tableau opus 39 no 5” van Sergei Rachmaninov voor piano solo.

 

DONDERDAG 3 NOVEMBER

Damast Duo – Shalan Alhamwy (viool) en Jonas Malfliet accordeon

Violist Shalan Alhamwy (Homs, Syrië 1982) en accordeonist Jonas Malfliet (Waasmunster, België 1986) vormen samen Damast Duo. Ogenschijnlijk moeiteloos weten zij Oosterse muzikale invloeden begrijpelijk te maken voor een Westers gehoor. Een culturele uitwisseling die te vergelijken is met de eeuwenoude uitwisseling van producten tussen Oost en West. De musici spelen met een muzikaal aanstekelijk speelplezier. Reist u mee?