concertagenda

P R O G R A M M A  2 0 2 1

 

DONDERDAG 4 NOVEMBER 20:00 UUR

Strijps Kamerkoor

‘LIEF EN LEED’

Lief en leed, ze horen beide bij het leven. Niemand heeft recht op louter voorspoed. In a capella koorwerken van onder anderen Palestrina, Elgar, Nystedt en Vaughan Williams zingt het Strijps Kamerkoor, voor dit project onder leiding van Maud Broeksteeg, over het leven in goede en in slechte tijden.

Ook het ‘In te Domine speravi’ wordt in een bijzondere uitvoering gebracht. Dit voorjaar vroeg NTR Podium zes componisten van nu de nalatenschap van de componist Sweelinck om te zetten. De Vessemse componist Sarah Neutkens beet het spits af met dit stuk. Het Strijps Kamerkoor brengt deze psalm in november naar de Lambertuskerk.

(voor meer informatie zie: aanstaand concert)

 

ZONDAG 21 NOVEMBER 15:00 UUR

Leids Barok Ensemble (LBE)

Het Leids Barok Ensemble bestaat al 31 jaar. Iedere twee jaar reist het ensemble af naar Vessem om in de Lambertuskerk een zondag matineevoorstelling te spelen. Op 21 november biedt het LBE weer een middag met frisse barok. Naast stukken van Biber, Albinoni, Carl Philip Emanuel Bach en Händel, spelen zij ook het hoboconcert nr. 3 in g van Georg Friedrich Händel. Solist is Dorota Gorlow.